joasdiether.reismee.nl

De laatste snik

Zo!

Dit wordt hem dan, het laatste reisverslag..

De vorige eindigde in Quito. Ik ben de volgende dag naar Mitad del Mundo gegaan. Een monument dat precies midden op de evenaar ligt. Binnen 5 minuten nadat ik aankwam kwam er een groepje schoolkinderen naar me toe die vroeg of ze me wat vragen mochten stellen (in het engels). Deze gingen allemaal over wat ik van ecuador vond e.d
Ik vond dit niet zo erg, alleen toen de andere groepjes schoolkinderen doorhadden dat er iemand gevonden was die wel vragen wilde beantwoorden kon ik ineens al die groepjes gaan afhandelen. Daar was ik wel even mee bezig..

Hierna heb ik even een uurtje rondgewandeld in het complex. Dit bestond voornamelijk uit souvenierwinkeltjes, restaurantjes en evenaar-experimentjes. Zoals een ei op een spijker balanceren of kijken of je minder weegt op de evenaar e.d.

Hierna ben ik naar de grootste krater (zo'n 32 hectare) van het land gegaan. Dit zag er redelijk vet uit maar ik zou niet zeggen dat het een krater was als ik er toevallig langs zou lopen. Het was namelijk gewoon een hoop weilanden met heuvels er omheen.

Terwijl ik - weer terug op mitad del mundo - een cheviche zat te eten, wat een nationale delicatesse schijnt te zijn, vis in limoensap, bladerde ik even in mijn reisgids. Ik zag dat niet ver vandaan de grootste/beste dierentuin van het land stond. Nu had ik al redelijk wat dieren gezien hier in ecuador - binnen of buiten dierentuin - maar ik had toch nog wat tijd over dus ik besloot er maar heen te gaan.

Heb daarzo toch redelijk wat leuke dieren gezien waaronder kleine baby teigertjes, galapagosschildpadden (die zijn nog wel behoorlijk groot..) en uiteindelijk ook nog de Condor, die zo belachelijk groot en dik was dat ik me afvroeg of die nog wel kon vliegen, maar dat vond ik ook altijd van pino.

De volgende dag was het tijd voor souvenier-shoppen. Dit had ik niet op mitad del mundo gedaan omdat ik naar de bekende zatdagmarkt in ottovalo zou gaan. De grootste prullaria-markt van het continent. Hij was inderdaad groot en ik heb niet alles kunnen zien, maar heel veel kraampjes verkochten veelal dezelfde spullen dus na een uur rondwandelen had ik al mijn souveniertjes wel bij elkaar gesprokkeld.

Vanaf hier nam ik de bus naar Ibarra. Hier wilde ik namelijk de volgende dag nog een trein pakken. Qua uitzicht e.d vergelijkbaar met de Nariz del Diabo trein, maar bij deze zou ik hopelijk wel op het dak mogen zitten.
Toen ik de volgende dag echter bij het treinstation aankwam bleek dat de trein niet zou gaan rijden, waarom kon de kaartjesverkoopster helaas niet uitleggen..

Balen, maar aangezien ik diezelfde dag weer een stuk naar het zuiden naar Latacunga wilde gaan was ik blij dat ik hier wel lekker de tijd voor kon nemen.
Latacunga zelf was niet mijn reisdoel, de volgende dag ging ik namelijk gelijk door met de bus naar Quilotoa. Vanaf hier liep ik naar Laguna Quilotoa, een ongelooflijk groot, groen kratermeer. Deze zie je pas als je er praktisch bovenstaat en het was erg vet om ineens dat meer voor je op te zien doemen.
Om wat dichterbij te komen heb ik het zandpad naar beneden genomen. Iets te overmoedig was ik ervanuit gegaan dat ik dat wel op mijn alledaagse schoenen zou kunnen doen. Kon ook wel maar dat fijne vulkanische zand in combinatie met de stijlheid van het pad heeft wel 1 keer voor een valpartij gezorgd. Ik zelf had niks, maar het bandje van mijn horloge was wel kapot..

Goed, na even te rusten bij het meer ben ik weer omhoog gelopen (geen problemen) en ben toen weer terug naar Latacunga gegaan.

Dat was het einde van al mijn activiteiten hier in Ecuador en ik was oorspronkelijk van plan om terug naar Quito te gaan. Maar ik bedacht ineens dat ik ook een symbolische een-na-laatste-nacht in Baños kon doorbrengen :)
Voor de zekerheid belde ik Roberto nog wel even op om te vragen of Jack Rock open was om maandagavond. Toen dat het geval bleek te zijn heb ik de eerste bus naar Baños gepakt. Roberto, de nachtwaker van het hotel en de schoonmaaksters waren blij me weer te zien.

Heb toen dus nog een gezellige avond in Jack Rock gehad, en nu (de volgende dag) zit ik hier in Baños te wachten todat ik de bus naar Quito pak.
Hier hang ik dan nog een avondje rond, en morgenochtend moet ik helaas al om 8 uur op het vliegveld zijn voor mijn terugreis a hollanda.

Ik vond het erg leuk dat jullie allemaal hebben meegelezen / gereageerd en wellicht tot in Nederland!

Ida

Toevallig net op tv ook iets van Mitad del Mundo gezien. Educatief bezig.
Goed idee om afscheid in Banos te nemen.
We hebben genoten van de verhalen, maar kijken uit naar je thuiskomst. Een goede terugvlucht gewenst.